Svømmeopplæring blir en del av Barnas Sommer.

Slik blir Barnas Sommer 2021!

Blir dobbelt så stort i år - utrolig mye spennende!

Barnas Sommer var en suksess i 2020 - og blir enda bedre i 2021. Les her om de ulike tiltakene vi har satt av penger til - i et enstemmig politisk vedtak i formannskapet.

Det blir blant annet:

18 ukestilbud 08-16 innenfor kultur for min. 20 deltakere i hvert tilbud18 ukestilbud 08-16 innenfor idrett for min. 20 deltakere i hvert tilbud18 ukestilbud 08-16 innenfor friluft for min. 20 deltakere i hvert tilbud30 ukestilbud 08-16 innenfor skole og aktivitet for min. 20 deltakere i hvert tilbud

Alle tilbudene vil ha åpent fra 0800-1600, og tilby aktiviteter og mat til barna, samt mye læring. 

Nå får organisasjonene tid til å søke om penger, dette skal behandles kjapt, og så kan du søke hos organisasjonene som har fått aksept til å ha tilbud. Vi håper å tilby påmelding allerede 1. mai, men dette avhenger av behandlingstid hos administrasjonen i Stavanger kommune.

Og ikke nok med det:

Alle barn som ikke kan svømme skal få tilbud om det

Sørmarka Arena har åpent hver dag hele sommeren og rigger hallen for veldig mange aktiviteter, ikke bare fysiske, men også gaming og mye mye mer. Her settes det opp gratis shuttlebusser som går innom skoler i alle kommunedelene 

Idrettsrådet reiser rundt i kommunedelene og lærer barn å bli kjent med nye idretter - også disse tilbudene varer en hel uke, og har varighet fra 08-16. Meld på allerede nå på dette tilbudet her.

Men vi er ikke ferdige med det.

- Kulturskolen kommer med ekstratilbud

- Skolekorpsene det samme

- Ungdomsskolene får også midler til å ha åpent for elevene i sommer.

- Stavanger kommune bevilger også penger til aktører som vil lage skattejakttilbud for hele familien på Finnøy og Rennesøy med gratis båttransport fra Stavanger.

Og vi lanserer en spennende konkurranse med store premier:

Du kan vinne 50.000, 30.000, 20.000 eller 10.000 kroner sammen med venner og kompiser - om du lager en kul video på sosiale medier hvor du viser hvorfor Stavanger er en fantastisk by. 

Tagg videoen med #UngSiddis - og bli med i konkurransen allerede nå. 

I tillegg er det altså Fiks Ferigge Ferie (fullbooket), sommerbonanza og en rekke andre betalingstilbud hos organisasjoner og private i hele kommunen!

Politisk innlegg i formannskapet:

Her er innlegget fra Øyvind Jacobsen som la fram Barnas Sommer-opplegget på vegne av Arbeiderpartiet:

"For oss i Arbeiderpartiet har det lenge vært viktig å legge bedre til rette for barn og barnefamilier i Stavanger. Det er ikke bare slagord når vi sier at vi vil lage Norges beste barneby. Helt siden innbyggerne ba oss om å endre kurs for Stavanger har vi prioritert tiltak rettet mot barn. Gratis SFO, moderasjon mellom SFO og barnehage, styrking av skolerammen, flere miljøterapeuter, bygging av uteområder på barnehager og mye mer kommer i tillegg til BARNAS SOMMER – som vi innførte i fjor.

Den gang sto flertallspartiene ganske lenge alene om den satsingen, og vi fikk også mye kritikk, men nå opplever vi at stadig flere ser viktigheten av å satse mer på aktivitetstilbud for barn i den lange sommerferien. Vi vet at forskjellene øker i samfunnet vårt – og da må vi som kommune jobbe for å legge til rette for gode, attraktive gratistilbud for alle.

Jeg er glad for at også regjeringen elsker Barnas Sommer-konseptet i Stavanger. Og jeg er enda mer glad for at de nå løfter inn betydelige økonomiske bidrag til gjennomføringen. Det sørger for at vi får bruke 14 millioner kroner på gratistilbud denne sommeren – dobbelt så mye som i fjor.

Og Høyre skal ha ros for å hatt en konstruktiv tilnærming til årets tilbud. For det tilbudet vi nå presenterer er et tilbud samarbeidspartiene og Høyre står helt sammen med. Jeg vil få takke Erlend Jordal for mange gode innspill som gjør at vi sammen med organisasjoner, lag og selskaper kan:

- Lære barn som ikke kan svømme å bli svømmedyktige - Ha Sørmarka Arena åpent hver dag med et vell av forskjellige kule aktiviteter - La barn bli kjent med nye idretter via Idrettsrådet og kjente idretter via idrettslagene - La barn få naturopplevelser gjennom frivillige organisasjoner - La barn som ønsker det – få en oppfriskning i skolefag de ønsker å lære mer om

Vi får nå også lagt til rette for gratis transport, vi presenterer videokonkurranser for kreativ ungdom med store premier, sikret at kulturskolen og skolekorps kan gi flere aktiviteter og mye mye mer.

Og så har vi laget et rettferdig opplegg. Som gjør at aktørene som arrangerer – får rettferdige og forutsigbare rammer.

Men til kommunedirektøren: At vi først NÅ har denne saken til behandling er ikke godt nok. Vi i flertallet vedtok pengene til Barnas Sommer 14. desember 2020.

Når vi vet at folk har begynt planleggingen av sommeren sin for lenge siden – og ikke minst fordi organisasjonene trenger tid på å planlegge, er det rett og slett ikke godt nok å få saken nå.

Det kan ikke skje igjen.

Kommunedirektøren ber DERFOR intensivere og PRIORITERE dette arbeidet videre. Derfor har vi også satt av penger til god reklame for tiltakene. Bruk dem. Bruk dem kjapt.

For nå gleder vi oss til en spennende barnesommer i #Norgesbestebarneby!