Restaurant. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Deler ut 16 millioner til utelivsbransjen

Tilbyr hjelp i tøffe tider

Mange virksomheter har tøffe dager med skjerpede koronaforskrifter nasjonalt og lokalt. Få bransjer sliter mer enn restaurantbransjen. Derfor har ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) bestemt gjennom sin ordførerfullmakt at hele den statlige hjelpepotten på 16 millioner kroner for å begrense arbeidsledighet fra Stortinget, skal gå til denne bransjen.

- På cafeer, restauranter, barer og lignende har de hatt det fryktelig tøft helt siden 12. mars. Flere ansatte har opplevd å bli permittert opptil flere ganger - eller fått redusert arbeidsmengde betydelig. At dette ofte er mennesker med anstrengt økonomi er ekstra tungt, sier Arbeiderpartiets ordfører Kari Nessa Nordtun. 

Hun har full støtte fra hele partigruppen og andre partier for å bruke hele potten på denne bransjen.- Det er en liten hjelp, men langt fra nok. Regjeringen må på banen med solide krisepakker. Dette er bransje som heller ikke underveis i denne snart ett år lange unntakssituasjonen har blitt kompensert godt nok, sier Nessa Nordtun.Spesielt mener hun virksomheter som har forsøkt å holde hjulene i gang under stadige endringer i forskrifter og anbefalinger - ikke er ivaretatt godt nok.- Dette er bedrifter som både skaper mange arbeidsplasser direkte og indirekte, men som også bidrar solid til statens inntekter gjennom skatt, arbeidsgiveravgift og andre avgifter, sier Stavanger-ordføreren.Hun håper at både nasjonale og lokale restriksjoner vil reduseres med det første fordi samfunnet lykkes med å begrense smitten, men mener aktørene i utelivet er beredt på flere måneder uten ordinær virksomhet.- Derfor må vi hele tiden også vurdere om vi kan komme med ytterligere hjelp fra Stavanger kommune, selv om det er regjeringen som sitter med de store pengene, sier Nessa Nordtun.

Det er næringsavdelingen i Stavanger kommune som gjør den praktiske utdelingen av midlene - og som setter premisser på hvordan fordelingen av midlene blir.

Kari på smittehjelptur.

Kari Nessa Nordtun var i høst på byen for å hjelpe studenter med å opprettholde smittevern. Nå setter hun av hele potten på 16 millioner kroner til å bekjempe økt arbeidsledighet i utelivsbransjen.